1. okt. 2020

 

Vores hjemmeside www.jagthorngreve.dk har været ude af drift i omkring to år. Det skyldes primært en nødvendig opdatering af programmet Joomla til en hel ny version, hvortil hele indholdet skulle overføres bid for bid.

   Men nu er vi her så igen. I mellemtiden har vi mistet en hel del jagthornblæsere. Kenny valgte at stoppe pga arbejdet. Niels valgte at spille på Amager, så han slap for den lange kørsel. Benni blev opereret og har mistet en del af hørelsen og Flemming stoppede så også. Finn skiftede til Ballerup. Niels blev tvunget til at stoppe pga operation i kinden. Jørgen ”tand” flyttede helt op mod Kalundborg, hvorfra kørslen til Greve blev for uoverkommelig til sidst. Vi mistede desværre Henning, men nu også Jørgen Blaabjerg, der begge spiller med englene. Henning og ”tanden” har været tidligere formænd for Greve Jagtforening, mens Jørgen B må siges at være synonym med ”Jagthornblæserne Greve”. Efter Jørgens bortgang har Kurt en tid taget over som instruktør, men har indtil videre søgt nye udfordringer.

 

Vi er i dag fem ”gamle” tilbage: Johnna, Ejgil, Christian, Per Hass og Åge. Og fem ”nye” er kommet til: Troels, Per Bisp, Brian, Thomas og Jacob.

   Vi har organiseret os med Thomas som formand, Åge som instruktør og Christian som ”vikar” sammen med Jacob, der tager sig af nye elever.

   I de seneste år har vi spillet til Hubertusjagten i Dyrhaven. I år blev jagten dog aflyst pga corona. Det samme skete for optræden på Ledreborg, hvor kun tre spillere måtte deltage. Nu må så se, hvad fremtiden byder på.

   Vi har pt ingen nye elever; men håber naturligvis på en tilgang. Vi træner i Greve jagtforenings klubhus og omgivelser hver tirsdag, mens der skydes lerduer. Måske kan det friste nogen af skytterne til at lære at spille ”jagt begynd”. Og jeg tror, at det er der ”Jagthornblæserne Greve” befinder sig i dag. Jeg føler i hvert fald, vi er fint organiseret, har skabt splinternye nodehæfter, skabsplads i klubhuset og nu kører hjemmesiden.

Med venlig hilsen

Åge      

2018 - 1. halvår

Det ser ud til at vi så småt er inde i et generationsskifte. Til duelighedsprøven stillede 4 nye op til bronze og vandt eftersom de var den eneste gruppe der stillede op. I guld var vi vel syv der stillede op til gruppespillet i. Åge stillede op i guld solo og kvalificerede sig til FM, hvor han blev nr. 4 i B-rækken. Kurt tog bronzemærket i Korsør. Vi var 7 der meldte os til FM i A-rækken, men Ove måtte melde fra. Det var ikke lykkedes os at øve sammen op til FM, så vi endte desværre og fortjent med at blive nr. 8 ud af 8.

Næste års FM skal holdes i Nibe i Jylland, og der er bred enighed om at vi springer over. Vi har så to år til at reetablere os.

 

Et løst tilbageblik 2016/2017

Ja så er der gået et helt år uden "dagbog". Årsagen er nok, at undertegnede som den eneste skribent har været optaget af af at skrive bøger og udstille. Denne gang må det blot blive et par ord, som de falder mig ind.

Hubertusjagten 6. nov. 2016 var igen en oplevelse af de kolde og regnfulde. Men ingen tvivl om at det for os blæsere er en stor fornøjelse at spille i ryttergården og ved jagtens start ved Liep's for vel 4.000 og senere ved Eremitageslottet for vel 8.000 samt prinsgemalen med børnebørn.

Forinden den 16. okt 2016 "varmede vi op" ved Ledreborg slot til deres Hubertusjagt, mens rytterne varmede hestene op i slotsgården.

Vores herlige julefrokost blev igen en realitet den 13. dec. 2016.

Vi var 9 blæsere, der stillede op til FM i Reventlowparken ved Nakskov 20. maj 2017. Det lykkedes os at spille os til en 3. plads, så vi til FM2018 rykker op i A-rækken.

 

 

Fredag/lørdag formiddag ugen efter gav vi et trut for Aktiv Fritid i Køge.

Men ellers mindes jeg de mange øveaftner under Torben Dyjaks dygtige ledelse. Fremmødet har dog været noget svingende. Og bedre blev det ikke, da Henning Pedersen gik bort - et stort tab for os alle. Henning var blandt de flittigste og dygtigste af vore hornblæsere. Vi fik spillet "Last post", da Hennings kone Alis dukkede op med "en lille en og en gravøl" til vores øveaften den 27. juni 2017. En smuk gestus, som vi fremmødte satte stor pris på. Ære være mindet om Henning, en flot smilende og vellidt kammerat.  

Men nu ser det ud til at der kommer forstærkning i form af fire nye hornblæsere. Vi kan dog ikke længere øve på Tjørnelyskolen i Greve, da den bliver nedlagt. Vi søger derfor kommunen om nyt øvelokale på en anden skole.

Opstartsmøde om den kommende sæson bliver givetvis den 19. september 2017. Inden da øver vi hver anden tirsdag i lige uger i det fri .... 

Med venlig hilsen

Åge Rokkjær

Hubertusjagten 2017

Endelig kom den længe ventede oplevelse, Hubertusjagten, den første søndag i november. Vi mødtes i klubhuset i Matsons ryttergård ved Bellevueteatret. Her blev vi serviceret ved vores stamborg med kaffe, franskbrød og et glas sherry (nej portvin, siger Christian). Vi kvitterede senere med jagthornspil til lyden fra de flotte heste.

Ved Peter Lieb samledes alle rytterne, så den efterårsklædte skov blev kompletteret med røde jakker og hvide bukser. Et smukt sceneri. Vi spillede det bedste vi havde lært og de mange tilskuere takkede med klapsalver. Jagt begynd satte de rødhvide ryttere i målrettet bevægelse efter de to "ræve". 

Vi havde en hestevogn til rådighed, men enkelte valgte at gå og spille jagthorn på udvalgte steder til glæde for publikum.

Ved Eremitageslottet gled jagthorn ind i arrangementet. Kronprinsesse Mary viste stil ved at takke os for spillet.

En rytter faldt af hesten i Magasindammen og uheldigvis blev en officiel reddet ned af den vindende hest ved hesteopløbet. 

De nye jagthornblæsere gav udtryk for at det havde været en stor oplevelse at deltage. Og det var det såmænd også for os andre.

Vi sang hestevognen hjem og som sædvanlig begyndte det at regne. Indtil da havde vejret været perfekt. Nogle af os sluttede behørigt af med en øl i Ryttergården. 

Lørdag den 18. juni 2016. Troels fejrede sit bryllup på Sejerborg ved Asnæs. Jørgen Blaabjerg og Åge Rokkjær var mødt op. Vi tre spillede for de mange gæster. Rigtig hyggeligt.


Fredag den 3. juni 2016 spillede vi på Dyrskuet i Roskilde. Først en lille koncert ved Jægerforbundet. Dernæst med forstærkning fra Viby spillede vi i Den store ring. Koncerten varede 25 minutter og foregik med introduktion til numrene. Klapsalverne tog vi godt imod. Og koncerten forløb rigtig flot.


21. maj 2016. Forbundsmesterskabet i jagthorn blev holdt på Gl. Estrup ved Auning. Det lykkedes for Henning Øland at spille spille sig op i A-rækken solo. Desværre spillede gruppen sig ned i B-rækken. Manglende hornblæsere var medvirkende til af flerstemmigheden og dermed klangen ikke holdt. 


19. april 2016 kl. 19.30. Greve Jagtforening holdt generalforsamling. Vi åbnede med Jagtvelkomst og Jagt begynd.


3. april 2016 kl. 9 åbner Greve Jagthornblæsere for DUELIGHEDSPRØVEN i JAGTHORN på Tjørnelyskolen i Greve. Alle er velkomne til at overvære Kreds 7-blæsernes anstrengelser. Det er en oplevelse - og den er gratis. Har du lyst til at deltage i forberedelserne, så henvend dig til Jørgen Blaabjerg (se Startside).