Af Åge Rokkjær

Lørdag, 08. oktober 2011

Vi mødtes hos Åge i Brøndby til morgenkaffe og en Dr. Nielsen sundhedsdrik. Herfra var der kun 1 minut til Kirkebjerg Torv, hvor vi stillede op og blæste til samling lørdag den 10. september 2011 kl. 10.

Benni tog sig tid til at forlade sine to pattegrise på grillen ved hans slagterforretning og spille med os. Her på torvet gav vi to koncerter – og folk begyndte så småt at trække til.

Ind imellem koncerterne nåede vi dog at slappe lidt af og få fyldt væske på tanken.

Nu er det så da vist nok tid til at spise den pattegris, og så et smut hjem til Åge og få kaffe til de kringler, som Ejgil havde købt hos bageren på torvet - mums. En god dag med godt og stille vejr.

Med blæserhilsen…

Af Åge Rokkjær

Onsdag, 07. september 2011

Da lyn og skybrud netop havde fortaget sig den 27. august 2011, tog tretten Greve Jagthornsblæsere i fuld uniform opstilling på trappen ved indgangen til Børsen kl. 13.40.

Det nygifte brudepar havde forladt Holmens kirke og kørte i en flot sort Rolls Royce op mod indgangen til tonerne af ”Samling”. Ægteparret steg ud af bilen til ”Hallali” og gik op af trapperne til lyden af ”Gratulerer”, efterfulgt af ”Greve Jagtforenings fanfaremarch”.

 

Vi fik smil og anerkendende nik fra de mange gæster, der fulgte efter brudeparret til vort glansnummer ”Jægermarch nr. 3” og senere ”Sommerbukken”, ”Jægervise”, ”Der Jäger aus Kurpfaltz”.

De sidste gæster fik ”Fanfaremarch”, og vi rundede som sædvanlig af med ”På gensyn”.

Hornspillet kunne tydeligt høres helt over til Holmens kirke, så vi havde ikke sparet på kræfterne. De efterfølgende roser fra gæster gjorde godt.

Et koldt glas dejlig champagne, hyggesnak og et glas øl i de særdeles smukke omgivelser gjorde dagen uforglemmelig.

 

 Af Åge Rokkjær

 Tirsdag, 31. maj 2011

Det skulle være ganske vist, at det spøger på Dragsholm Slot ved Fårevejle, hvor Danmarks Jægerforbund havde arrangeret Forbundsmesterskaber i jagthorn. Dem, der spøgte i år den 28. maj 2011, viste sig at være Greve Jagthornsblæsere. Det 16 mands store orkester havde under instruktion af den i de kredse kendte Torben Dyjak fra Karlslunde fået sat det 4-stemmige sammenspil så meget på plads, at guldet og vandrepokalen var hjemme i A-rækken. Samtidig med at det ruskede let i vejret, og regnen trak op, stod jagthornblæserne fast i både takt og tone, så ingen turde tænke på, hvad det forårsagede af spøgerier indendøre på slottet. Ikke desto mindre fik jeg gåsehus på armen, da resultatet blev nævnt og det gik op for mig og ikke mindst Finn, at det ikke var nogen spøg.

 

Kæmpe rododendroner i baggrunden, vajrende Dannebrog, og flere hundrede tilskuere og udøvere fra nær og fjern i Danmark dannede rammen om den udendørs begivenhed, som Greve godt kan være stolt over.

 

Af Åge Rokkjær

Mandag, 22. august 2011

Vi var inviteret til at møde op på ”Sløjfen” på Amager lørdag den 20. august.

Vi kick-startede ”Mændenes dag” med at spille til Samling.  Der var mange aktiviteter rundt omkring. Vi otte Greve-blæsere  gav vores bidrag med en lille koncert ved hovedindgangen og i Lergravsparken samt ved fællesteltet, indtil Henning blandt andre blev budt op til mavedans med en ægte smuk, slank og vibrerende mavedanserinde. Jeg tror, Hennings smil holdt sig til han kom hjem.

Efter gratis pølse og øl sluttede vi vores indsats af med en større koncert med mange tilskuere. Vi spillede så unisont, at vort nyligt vundne guld fra Forbundsmesterskabet glimtede og folk klappede medlevende. Opildnet af den gode stemning fortsatte Bent Stubbe mændenes dag i fællesteltet, hvor et livgivende og rytmefast jazzband spillede. Et foredrag af Lotte Heisse sikrede os, at vi lyshårede fik en opmanende ”ordgasme” om sundhed. En hot dog med det hele samt en frankfurter to gange om ugen i et år vil således gøre Bent Stubbe 13 kg tungere. Det lykkedes dog Bent at modvirke kaloriebomben noget, eftersom han hele to gange blev budt op til dans.

 

Af Åge Rokkjær

 Søndag, 24. april 201

Jægerforbundet arrangerer hvert år DUELIGHEDSPRØVER. I år blev der den 9. april 2011 varmet godt op rundt om på Nr. Jernløse Skole, kunne man høre. Der var fin stemning blandt de vel 150 deltagende jagthornsblæsere. To dommere vurderede indsatserne, mens vores Jørgen Blaabjerg dirigerede slagets gang og Karsten Wenzel styrede resultaterne. Naturligvis var det for os mest interessant at følge vores egne blæsere.  

 

Således lykkedes det for Kim Munch og Henrik Grejsen at blæse solobronze hjem. Det lykkedes endda for Kim at vinde en flaske rødvin, som han forhåbentlig deler med Henrik.

 

I sølv fik Frank Bischoff Hansen oplevet at blive lige så nervøs som os andre, men fik fint sølvnålen hjem.

 

I guld spillede Ove Jensen og Åge Rokkjær sig suverænt til guldnåle.

 

I gruppespillet vandt vores bronzehold en førsteplads.

 

Guldholdet måtte se sig passeret af fire andre grupper. Konkurrencen var ekstrem hård. Vi følte os velforberedte under Torben Dyjaks fantastiske forarbejde med os, men dommerne vurderede, at vi havde problemer med ”stemningen”, men guldnålene vil under alle omstændigheder fremover pryde de grønne slips. Vi spillede 4-stemmigt i alle signaler, men det blev underligt nok ikke særskilt belønnet af dommerne.


Nu skal blæserne finjusteres til FORBUNDSMESTERSKABERNE den 28. maj på Dragsholm slot, hvor vi spiller i A-rækken.

Ud over at være en konkurrence, der tester deltagernes nerver og kunnen, er disse prøver en anledning til at lære af andre. Men især synes jeg, at prøverne giver et incitament til at træne flittigere og målrettet derhjemme.