Af Åge Rokkjær

 Søndag, 24. april 201

Jægerforbundet arrangerer hvert år DUELIGHEDSPRØVER. I år blev der den 9. april 2011 varmet godt op rundt om på Nr. Jernløse Skole, kunne man høre. Der var fin stemning blandt de vel 150 deltagende jagthornsblæsere. To dommere vurderede indsatserne, mens vores Jørgen Blaabjerg dirigerede slagets gang og Karsten Wenzel styrede resultaterne. Naturligvis var det for os mest interessant at følge vores egne blæsere.  

 

Således lykkedes det for Kim Munch og Henrik Grejsen at blæse solobronze hjem. Det lykkedes endda for Kim at vinde en flaske rødvin, som han forhåbentlig deler med Henrik.

 

I sølv fik Frank Bischoff Hansen oplevet at blive lige så nervøs som os andre, men fik fint sølvnålen hjem.

 

I guld spillede Ove Jensen og Åge Rokkjær sig suverænt til guldnåle.

 

I gruppespillet vandt vores bronzehold en førsteplads.

 

Guldholdet måtte se sig passeret af fire andre grupper. Konkurrencen var ekstrem hård. Vi følte os velforberedte under Torben Dyjaks fantastiske forarbejde med os, men dommerne vurderede, at vi havde problemer med ”stemningen”, men guldnålene vil under alle omstændigheder fremover pryde de grønne slips. Vi spillede 4-stemmigt i alle signaler, men det blev underligt nok ikke særskilt belønnet af dommerne.


Nu skal blæserne finjusteres til FORBUNDSMESTERSKABERNE den 28. maj på Dragsholm slot, hvor vi spiller i A-rækken.

Ud over at være en konkurrence, der tester deltagernes nerver og kunnen, er disse prøver en anledning til at lære af andre. Men især synes jeg, at prøverne giver et incitament til at træne flittigere og målrettet derhjemme.