af Åge Rokkjær

 

Jeg havde været til en anden julefrokost og dukkede op klokken 19. Sneen lå tykt om klubhuset, så flere biler måtte have et skub. Der gav basis for julestemning. Og sandelig om ikke julebordet var dækket fint op med juledug og julelys og sanghefter, juleøl og snaps. Og sandelig om ikke Brøndbyslagterens dejlige julemad stod klar til de omkring 30 fremmødte. Jagt begynd, Greve jagtforenings fanfaremarch og Frokostsignalet satte yderligere gang i forventningerne. Og selvfølgelig skulle der blæses fødselsdagssang for Johnna.

Den hjemmelavede julesild smagte fortrinligt og snapsesangen kunne høres helt til Bornholm. Leif Larsen har valgt at takke af – og vi takker for godt humør og mange gode timer. Herefter gik snakken højt og jule-buffet’en forsvandt. Undervejs spillede ventilhornene op til julesange. Et lotteri blev etableret, hvor Niels havde sørget for flotte hjemmelavede præmier. Beløbet blev skænket til ventilkassen.

Selv havde jeg den store ære at blive kåret til ”Årets hornblæser” og modtog en flot vandrestav.

Ris-a-la-manden smagte fortrinligt og de to heldige fik mandelgaver. Dejligt med en kop kaffe til sidst.

Tak til alle for deres indsats. Jeg tør ikke rigtig nævne navne, da jeg så nok ville glemme nogen, for jeg oplevede det som en festlig aften, hvor jeg i en noget tilbagelænet stil fuldt ud nød en særdeles vellykket julefrokost.

Vi sluttede aftenen med at spille Jagt forbi og På gensyn. Og kort efter var bordene ryddet og alt sat på plads. De sidste forlod ikke klubområdet før alle biler var ude eller skubbet fri af snemasserne. En skøn aften. Måske skulle jeg ønske mig en firehjulstrækker i julegave.

Glædelig jul og godt nytår

Af Åge Rokkjær

Fredag, 31. august 2012

Bosjö Kloster ligger ca. 80 km nordøst for Malmø. Her blev Nordens vel største jagt- og fiskemesse holdt i det eventyrlige klosters smukke omgivelser. Vi var otte danske hornblæsere, der som de eneste var inviteret med til at levere musikken.

Vi blæste til åbning kl. 9 lørdag den 25. august 2012. Herefter spillede vi jævnligt koncerter rundt omkring på det enorme messeområde med utroligt mange besøgende frem til kl. 17. Vi sluttede med en koncert til spisningen sammen med teltholdere m.fl. om aftenen. Søndag spillede vi igen fra 9-17.

Vi oplevede os som en slags gårdmusikanter, der var med til at sætte stemningen i vejret på messen. Vi fik undervejs den særlige oplevelse at spille i klosterkirken til en Hubertusgudstjeneste. Og vi spillede senere op til Jockes underholdende skytteshow. Især var det imponerende, når Jocke ramte sideduer med bøssen over hovedet, og når han smed 5 lerduer op i luften og fik ram på dem alle – den grønne lerdue til sidst.

Messen blev besøgt af rigtig mange danskere, og Danmarks Jægerforbund var involveret. Jätte bra, at den voldsomme styrtregn først ramte os på vej hjem i bilerne.

af Åge Rokkjær

Søndag, 26. august 2012

Åge Rokkjær startede som jagthornblæser januar 2010. Jagthornblæserne Greve var derfor naturligt inviteret med til Åges 70 års fødselsdag den 11. august. Underholdningen indledtes med jagthorn.

Ind imellem taler og øvrig underholdning spillede Åge og Jørgen ”Karneval i Venedig” mm. på henholdsvis trompet og baryton. Jørgen, Henning og ”Tanden” spillede et fødselsdagspotpourri for baryton, flygelhorn og trompet. Der blev spillet ”Husker du i høst”, og det store blæserhold spillede ind imellem en koncert og sluttede af med ”Frokostsignalet” og ”Jagt forbi”, inden vi kastede os over Brøndbyslagterens store buffet, der bl.a. bestod af røget kølle fra Åges første råbuk, en seksender. Det blev til 3 festlige timer, hvor jagthornblæserne havde en stor del af æren.

Jeg bukker og takker, fordi I mødte op og gjorde jeres til, at det blev en forrygende fødselsdag. Og tak for gaven - blandt meget andet godt var der i kurven en metronome… og tak … det var lige, hvad jeg ønskede mig. Det er i øvrigt mit barnebarn. Levi, i forgrunden.

Af Åge Rokkjær

 Søndag, 26. august 2012

Forbundsmesterskabet i jagthorn blev i år holdt i Mommark på Als lørdag den 2. juni 2012. Halvdelen af os tog derover i en fælles bus om fredagen og indkvarterede os på spillestedet. Resten dukkede op til en fælles lækker frokost om lørdagen.

Der var en strid nordvestlig vind og enkelte byger, så det var koldt. Lidt ærgerligt for mesterskabets afvikling, som ellers forløb planmæssigt og stilfuldt.

Der var rigtig meget god musik. Greve Jagthornblæsere stod klar på scenen ved 16-tiden. Vi havde vores nyligt anskaffede sorte vind- og vandtætte jakker på og godt det samme.

”Bim-bam…horn op…et-to” lød det fra vores musikalske leder, og vi 15 blæste os taktfast gennem Vildanden. Dernæst Fasanen. Nu var vi spændte på Mommark eller djævlemark, som nogen havde omdøbt den til. Nu skulle måneders træning under Torben Dyjaks dygtige ledelse stå sin prøve. Alle maste på, og vi slap helskindet igennem, selv om det kneb med triolstødene og en enkelt passage. Til sidst gjaldt det Greve Jagtforenings Fanfaremarch som det frie signal. Den spillede vi også sidste år og leverede den da også her med stor sikkerhed.

 

Vi var meget tilfredse med vores indsats og med forbundets gratis ”medicin” i hånden håbede flere af os på en 3.-4. plads ud af de syv grupper, der stillede op i Mesterskabsrækken. Vi havde spillet op til vores bedste. Men hvor langt rakte det mon efter dommernes vurdering?

Nogle af os blev splittet mellem aftensmadens bøf-bearnaise og det samtidige opråb om placeringer. Og så kom resultatet: Greve Jagthornblæsere blev placeret som nr. 6, altså den sjette bedste gruppe i Danmark.

Vi følte en blanding af skuffelse og stolthed. Af dommerstemmerne kunne vi se, at det frie signal var lavest vurderet af vores fire blæste signaler. De andre grupper havde godt nok givet den hele armen i det frie signal og havde spillet omfattende og svære musikstykker. Måske var det det, måske havde vi spillet lidt for tungt, måske, måske. Nu skal vi hjem og vurdere vores indsats på den video, vi havde optaget - og analysere dommernes vurdering på den cd, vi får tilsendt.

Muligvis rykker vi ned i A-rækken. Under alle omstændigheder skal vi tage stilling til målet for vores fælles indsats til næste år.

Jeg synes, det var meget lærerigt. Vi havde generelt set haft en meget seriøs indstilling til opgaven, og da vi endelig stod på scenen, var vi alle fuldt koncentrerede og gjorde vores bedste. Det rakte altså til en sjetteplads … og det er da vist heller ikke så ringe.

Søndagen efter spillede vi i Langstrup Mose ved Nivå, hvor der var ”Jagthornets dag”. Her vandt vi medaljer for bedst spillende gruppe.

af Jørgen Blaabjerg

Søndag, 26. august 2012

Vi mødtes 28. april til det årlige træf med jagthornblæsere fra kreds 7 samt to svenske grupper. Da det var Ølstykke, der vandt sidste år skulle de arrangere træffet i år. 

 

Andre grupper, der deltog, var: Nimrod Jagthorn, Ølsted, Nordsjællands Parforcehorn, Gladsakse Jagthornblæsere og Ølstykke Blæserne med to grupper. Desuden var der tre soloblæsere. Det hele startede kl. 13 med fællesblæsning, hvorpå konkurrencen gik i gang. Resultatet blev:

 

     Nr. 1: Næssjö Jagthorn 

     Nr. 2: Ballerup Jagthornblæsere

     Nr. 3: Jagthornblæserne Greve

 

Træffet endte op med en festmiddag og den konstatering, at vi skal til Næssjö næste år. Se: http://www.jagtmusik.dk