Af Åge Rokkjær

 Søndag, 26. august 2012

Forbundsmesterskabet i jagthorn blev i år holdt i Mommark på Als lørdag den 2. juni 2012. Halvdelen af os tog derover i en fælles bus om fredagen og indkvarterede os på spillestedet. Resten dukkede op til en fælles lækker frokost om lørdagen.

Der var en strid nordvestlig vind og enkelte byger, så det var koldt. Lidt ærgerligt for mesterskabets afvikling, som ellers forløb planmæssigt og stilfuldt.

Der var rigtig meget god musik. Greve Jagthornblæsere stod klar på scenen ved 16-tiden. Vi havde vores nyligt anskaffede sorte vind- og vandtætte jakker på og godt det samme.

”Bim-bam…horn op…et-to” lød det fra vores musikalske leder, og vi 15 blæste os taktfast gennem Vildanden. Dernæst Fasanen. Nu var vi spændte på Mommark eller djævlemark, som nogen havde omdøbt den til. Nu skulle måneders træning under Torben Dyjaks dygtige ledelse stå sin prøve. Alle maste på, og vi slap helskindet igennem, selv om det kneb med triolstødene og en enkelt passage. Til sidst gjaldt det Greve Jagtforenings Fanfaremarch som det frie signal. Den spillede vi også sidste år og leverede den da også her med stor sikkerhed.

 

Vi var meget tilfredse med vores indsats og med forbundets gratis ”medicin” i hånden håbede flere af os på en 3.-4. plads ud af de syv grupper, der stillede op i Mesterskabsrækken. Vi havde spillet op til vores bedste. Men hvor langt rakte det mon efter dommernes vurdering?

Nogle af os blev splittet mellem aftensmadens bøf-bearnaise og det samtidige opråb om placeringer. Og så kom resultatet: Greve Jagthornblæsere blev placeret som nr. 6, altså den sjette bedste gruppe i Danmark.

Vi følte en blanding af skuffelse og stolthed. Af dommerstemmerne kunne vi se, at det frie signal var lavest vurderet af vores fire blæste signaler. De andre grupper havde godt nok givet den hele armen i det frie signal og havde spillet omfattende og svære musikstykker. Måske var det det, måske havde vi spillet lidt for tungt, måske, måske. Nu skal vi hjem og vurdere vores indsats på den video, vi havde optaget - og analysere dommernes vurdering på den cd, vi får tilsendt.

Muligvis rykker vi ned i A-rækken. Under alle omstændigheder skal vi tage stilling til målet for vores fælles indsats til næste år.

Jeg synes, det var meget lærerigt. Vi havde generelt set haft en meget seriøs indstilling til opgaven, og da vi endelig stod på scenen, var vi alle fuldt koncentrerede og gjorde vores bedste. Det rakte altså til en sjetteplads … og det er da vist heller ikke så ringe.

Søndagen efter spillede vi i Langstrup Mose ved Nivå, hvor der var ”Jagthornets dag”. Her vandt vi medaljer for bedst spillende gruppe.