Af Åge Rokkjær

Fredag, 31. august 2012

Bosjö Kloster ligger ca. 80 km nordøst for Malmø. Her blev Nordens vel største jagt- og fiskemesse holdt i det eventyrlige klosters smukke omgivelser. Vi var otte danske hornblæsere, der som de eneste var inviteret med til at levere musikken.

Vi blæste til åbning kl. 9 lørdag den 25. august 2012. Herefter spillede vi jævnligt koncerter rundt omkring på det enorme messeområde med utroligt mange besøgende frem til kl. 17. Vi sluttede med en koncert til spisningen sammen med teltholdere m.fl. om aftenen. Søndag spillede vi igen fra 9-17.

Vi oplevede os som en slags gårdmusikanter, der var med til at sætte stemningen i vejret på messen. Vi fik undervejs den særlige oplevelse at spille i klosterkirken til en Hubertusgudstjeneste. Og vi spillede senere op til Jockes underholdende skytteshow. Især var det imponerende, når Jocke ramte sideduer med bøssen over hovedet, og når han smed 5 lerduer op i luften og fik ram på dem alle – den grønne lerdue til sidst.

Messen blev besøgt af rigtig mange danskere, og Danmarks Jægerforbund var involveret. Jätte bra, at den voldsomme styrtregn først ramte os på vej hjem i bilerne.