Af Åge Rokkjær

Tirsdag den 11. december 2013 mødtes hornblæsere med påhæng for, som traditionen påbyder, at fejre året med en julefrokost. Denne gang i det nyopførte klubhus. Vi varmede behørigt op med ikke mindst ”jagt begynd” foran et veldækket bord til ca. 30, organiseret af Johnna. Snakken gik livligt. Da Benni ankom med rugbrødet, tog vi fat på tagselvbordet, hvor alt julegodt fra Brøndbyslagteren stod klar. Der blev sunget snapsesange og julesange, smukt og stemningsfuldt akkompagneret af ventilhornene med Jørgen, Tanden, Henning, Ove og Åge, der tydeligvis havde øvet.

Da stemningen var på sit højeste, spillede Åge et stykke af ”Karneval i Venedig” og herefter ”Skamlingsbanken”, som alle sang til. Nu var det tid til, at æresstaven, sponsoreret af Niels, skulle vandre videre. Mange blev nævnt som kandidater, men den, der fortjente det mest af alle, var: Johnna. Takketalen bestod af grådkvalte tårer.  

Niels havde til stor glæde igen i år organiseret et lotteri, hvor pengene tilfaldt vores fælles ventilkasse. Til sidst ryddede mændene op, mens kvinderne tog opvasken – som vi plejer – nåh ja, og så ”jagt forbi”.

2013 var et begivenhedsrigt år, hvor højdepunkterne var vores forbliven i A-rækken til FM samt Hubertusjagten, der synes at blive en tradition fremover. Der er med andre ord god grund til at se frem til 2014 med positive forventninger.

Af Åge Rokkjær

 

Den 3. november kl. 9 sad 13 jagthornsblæsere bænket i Matsons rideskoles klubhus. Kaffen og en lille en gjorde godt denne lidt råkolde morgen. I år var det Greve Jagthornblæsere, der skulle stå for musikken. Vi startede da også fint med at spille Jagt begynd og Jagtvelkomst i gårdspladsen overfor nogle dampende heste, ryttere og tilskuere.

Så var det ud til den ventende vogn trukket af to kulsorte heste, der kørte 9 af os til Lieps hus, mens resten måtte gå. Vist nok 150 rød-hvide ryttere red rundt og viste hestene frem indenfor den store afskærmning, mens mennesker – nogen sagde 40.000 - strømmede til. Så vi gav den gas, når vi fik signal til det. Et af numrene var selvfølgelig Hubertusjagten.

Herefter var vejen fra Peter Liep til Eremitageslottet totalt fyldt op af gående. I sig selv et imponerende syn en søndag morgen i november, mens rytterne startede på deres 11 km lange jagt. Et flot syn var det at se hestene i fuld galop passere forhindringerne. Man kunne ikke lade være at tænke på, hvad der ville ske, hvis en hest fejlede springet over en kæmpe, liggende træstamme.

Ved slottet stillede vi os op ved trappen og spillede i rytternes pause fra kl. 11. Speakerne annoncerede hvilke numre, vi spillede. Herefter fik vi lov til at gå ind på jagtslottet og kigge rundt, måske fordi prinsgemalen ikke var der. Spændende var det at se den smukke, nyrestaurerede spisesal, og fra vinduerne at følge hestenes spring ud i vanddammen. Ups – og se en rytter falde af hesten, der fortsatte i galop.

Herefter kunne man følge heste- og ponyopløbet på 800 meter.

Præmieoverrækkelsen var højtidelig, og vi spillede Gratulerer for de vindende ryttere. Til sidst sluttede vi af med På gensyn.

Instrumenterne blev pakket sammen og de fleste af os var heldige at komme med vores overdækkede hestevogn, da regnen pludselig styrtede ned.

Det blev en god dag, og vi håber at få lov til at spille til næste år. Mange takkede for musikken, og det er sådan en dag, det er værd at øve for.

af Åge Rokkjær

 

Så var det igen en af blæsernes tur til at blive fejret. Ejgil Rosendahl havde inviteret til 70 års fødselsdag lørdag den 5. januar 2013 kl. 11 på hotel Prinzen i Roskilde. Efter en velkomstdrink spillede Jagthornblæserne til samling efterfulgt af Greve Jagtforenings fanfaremarch, Gratulerer, Jægervisen og Frokostsignalet. Spillet lød pompøst i den særdeles smukke sal.

Kaffe, brunch og en lille en smuttede ned sammen med hyggen og snakken. Pludselig nærmede klokken sig tre, og det var tid at spille Samling, Jægerkoret fra Elverhøj, Jægermarch nr. 3 og På gensyn. Endnu en af os blæsere passerede de 70. Vi håber, at Ejgils skulder holder til at spille det store horn i mange år fremover. Vi takker for en solid indsats og så sandelig også for at kunne være med om den store begivenhed sammen med familie og venner i de usædvanlig smukke omgivelser. Hip hip hurraaaaaaah.