af Åge Rokkjær

 

Johnna havde inviteret jagthornsblæserne med påhæng til fest. Og festligt blev det. Det blev holdt i medborgerhuset i Lille Skensved. Vi startede med at spille Samling og Jægermarch nr. 3. Herefter blev føsselaren hyldet med Gratulerer. Inden vi satte os til det smukt dækkede julebord, spillede vi naturligvis Frokostsignalet. Leif sang for med snapsesange og silden gled hurtigt ned. Jørgen og Åge underholdt med Go jawten og vi sang Benny Andersens nye fødselsdagssang for Johnna, der igen igen måtte fælde en tåre - især da hun fik sine 3 små julenisser i gave. Efter den pragtfulde mad med alt hvad der hører til et frokostbord, spillede ventilhornene op til de fælles julesange. Niels kom under Lucia ind med en festlig gave med lys i. Senere satte han gang i lotteriet og overrakte Ejgil en gave som tak for sit indsats med ølkassen. Jørgen Blaabjerg fik af Johnna den store ære at få overrakt æresstaven som tak for særlig indsats i løbet af året. Stemningen var høj og snakken gik så livligt, at Niels måtte bryde ud i sang. Efter risengrøden spillede vi Sunset Evening Color, Prøjsermarch, Jagt forbi og På gensyn. En tak skal lyde til de flittige kvinder i køkkenet. Men ikke mindst skal der til Johnna lyde en stor, stor tak og et hip hip HURRAAAAAAAAA.

Glædelig jul og godt nytår. Vi ses den 6. januar 2015.

Af Åge Rokkjær

 

Sidste års kulde og blæst fik mig fejlagtigt til at tage de lange underbukser på i år, for solen skinnede og 18 grader gav varmen. Med store forventninger kørte jeg til Mattsons rideskole ved Bellevuevej, hvor vi jagthornblæsere blev vartet op med kaffe, ostemadder og portvin. Som tak spillede vi i gården ”Hubertusjagten”. En hestevogn førte de fleste af os til Peter Lieps hus, mens resten gik. De 160 ryttere kilede sig forsigtigt ind imellem de mange tilskuere, der fyldte vejen godt op.

Jagthornsblæserne Greve stillede op inden for den store indhegning, hvor alle heste varmede op til start. Speakeren introducerede os, og vi spillede flere koncertmelodier, publikum klappede. Men så var tiden inde til to gange at spille ”Jagt begynd” som optakt til, at rytterne skulle af sted.

Tilskuerne bevægede sig nu videre mod Eremitageslottet. Jeg kom forbi to damer, som uopfordret fortalte os, at vi havde spillet ”meget smukt”. Hele vejen op til slottet var fyldt med mennesker. Vi nåede undervejs at spille et par melodier til publikums begejstring - og at nyde efterårsfarverne og dåhjortene.

Oppe ved Eremitageslottet spillede vi samtidig med at rytterne og prins Joachim med familie dukkede op. I år kunne vi derfor ikke komme ind på slottet, men fulgte den flotte begivenhed fra sandplateauet om slottet. Langt de fleste af de vel 8-10.000 tilskuere havde taget opstilling ved Magasindammen, hvor en af rytterne, traditionen tro faldt i vandet. Hun løb plaskvåd videre efter sin hest, som for længst var over alle bjerge og først blev indfanget oppe ved slottet.

Herefter var tiden inde til at præmieoverrækkelsen. Prins Joachims familie stod klar, og vi hyldede vinderne med ”Gratulerer” og sluttede behørigt af med ”Jagt forbi”. Mens to smukke hestekareter kørte prins Joachims familie fra slottet, spillede vi ”På gensyn”, og prins Joachim hilste farvel ved at lette på hatten.

Det var nu tid til at forlade Hubertusjagten – endnu en stor oplevelse rigere. På vej hjem, så vi prins Joachim og familie på vej tilbage i biler. De skulle sikkert indtage deres frokost på Eremitageslottet. Jeg nåede fint hjem til mine rugbrødsmadder med carrysild og laks samt en øl og en lille farfar som tilbehør.

Af Åge Rokkjær

 

Duelighedsprøven 5. april

Fra årets start havde jeg besluttet mig for at deltage i duelighedsprøven i kreds 7. Så parallelt med gruppens træning på de to frie signaler til Forbundsmesterskabet (FM), øvede jeg på mine egne valgte frie signaler samt ”Kronhjorten” og ”Sommerbukken”, da de blev udmeldt fra Danmarks Jægerforbund. I år handlede det om at styre nervøsiteten, dels ved træning og dels ved meditation.

Jeg vidste, at Ove Jensen ville stille op i Guld, men til min overraskelse stillede Benni Petersen og Flemming Rømer også op for første gang siden jeg startede i 2010. En ny blæser, Henning Øland Berg stillede ligeledes op i guld. Så nu var vi pludselig fem fra Jagthornblæserne Greve.

Selve dagen oprandt, og vi bestod alle fem. Selv blev jeg nr. 3 og kvalificerede mig til B-rækken ved FM. Det samme gjorde Flemming i parforce. Det glædelige for mig var ikke mindst, at nervøsiteten i år ikke indfandt sig nævneværdigt.

Forbundsmesterskabet 24. maj

Solgårdsparken ved Køge dannede rammen om dette års FM. Hvert år tager jeg i slutningen af april af sted i to uger til Tyrkiet for at komme væk fra birkepollen, som jeg er meget allergisk overfor. Så jeg vidste, at forberedelserne måske ikke ville være fuldt optimale, selv om jeg havde taget mundstykket med. Nå, konkurrencen startede kl. 9 og jeg skulle på efter 10. De sidste par uger havde jeg visualiseret min optræden og fornemmet de vel 400 tilhørere og dommerne. Så da jeg endelig stod der, var jeg ikke nervøs, men noget spændt. Jeg kom helskindet igennem, og fik bagefter positive tilbagemeldinger.

Ove og Flemming virkede nervøse. Flemming havde glemt ”Vildanden”, men kom dog i gang og gennemførte.

Gruppen varmede op ved at spille ”Mester Jakob” på mundstykket og synge starten på hver af melodierne. Jeg skulle sammen med Henning Ø spille solo i ”Sunset” i samspil med med Christian og Jørgen B. På scenen stod parforce forrest i en bue med fürst plesserne udenom. Vi kom fint igennem det hele og også soloen gik ok. Og så var det tid til medicin og smørrebrød. 

Det viste sig, at Flemming havde spillet sig op i A-rækkens parforce, mens Ove spillede sig ud af A-rækkens fürst pless. Jeg blev nr. 5, 320 point bedre end sidste år. Gruppen fik en 5. plads og bliver i A-rækken, hvor vi har fundet os godt til rette.

Dyrskuet i Roskilde 30. maj

I Roskilde spillede vi ved Jægerforbundets stande efter behov. Det helt store bestod i, at gruppen skulle spille i Den store Ring lige før det store hesteshow. Vi stillede derfor op i en hestesko-form! Vi spillede et kvarter og meget hyggeligt klappede publikum efter hvert nummer. Efter klapsalver for sidste nummer lettede vi på vores nye jægerhatte, som Jørgen Jensen havde sponsoreret. Solen var med os hele dagen, så det blev en fin oplevelse.

Dagen efter spillede Johnna og jeg til Nikolajs bryllup i Høje Tåstrup gammel kirke. Flere medlemmer af jagtforeningen stod klar, så da brudeparret kom ud af kirken, spillede vi ”Jagt begynd” og ”gratulerer”, mens der blev vinket med flag omkring en rød løber. Meget festligt.

Divisionsskydning 26. juni

Vi spillede til Divisionsskydning arrangeret af Greve Jagtforening. Fint vejr og fin betjening.

DM i flugtskydning 5.-6. juli 

Vi spillede til DM's flugtskydning arrangeret af Fløng-Hedehusenes Jagtforening. Fint vejr og særdeles fin betjening. Billeder og videoer herfra (også af os jagthornblæsere) kan ses ved at klikke på ikonet "DM DFF 2014":  www.jagtforeningen.com  

Ove Jensen 75 år, 30. juli

I anledning af fødselsdagen havde Ove inviteret alle hornblæsere fra Greve og Køge-Herfølge til morgentræf i Lille Skensved. Vi stillede op på græsset foran Beboerhuset Buen og spillede for føsselaren. Beboerne kunne vel heller ikke undgå at høre, at der var fest. Indenfor var der dækket et flot morgenbord. Det blev en rigtig hyggelig morgen, hvor snakken gik livligt. Ove, der er en af vore mest trofaste og bedste blæsere, skulle naturligvis spille med, da vi udenfor spillede en afsluttende koncert. Stort tak til Ove, konen og damerne, der vartede op. 

Ejgils guldbryllup, 1. august

Vi sluttede halvåret 2014 med Ejgil og Eva Rosendals guldbryllup. Ventilhornene og de fremmødtes sang vækkede guldbryllupsparret kl. 8. I den nydelige have med springvand og pavillon var der stillet et partytelt op. Her blev vi alle fint bevartet. Da morgensulten var stillet, spillede ventilhornene op til bryllupsvalsen. Senere spillede alle blæserne en koncert. Endnu en gang fik vi en smuk morgen, og jeg kørte bort med smil på læben. To store festligheder rigere og fejret med maner.    

Af Åge Rokkjær

 

Lørdag den 13. sept. fejrede vi vores jagthornblæser Benny Jørgensens 50 års fødselsdag ved at spille for ham i Hedehusenes klubhus, hvor familie og venner var samlet.