Af Åge Rokkjær

 

Duelighedsprøven 5. april

Fra årets start havde jeg besluttet mig for at deltage i duelighedsprøven i kreds 7. Så parallelt med gruppens træning på de to frie signaler til Forbundsmesterskabet (FM), øvede jeg på mine egne valgte frie signaler samt ”Kronhjorten” og ”Sommerbukken”, da de blev udmeldt fra Danmarks Jægerforbund. I år handlede det om at styre nervøsiteten, dels ved træning og dels ved meditation.

Jeg vidste, at Ove Jensen ville stille op i Guld, men til min overraskelse stillede Benni Petersen og Flemming Rømer også op for første gang siden jeg startede i 2010. En ny blæser, Henning Øland Berg stillede ligeledes op i guld. Så nu var vi pludselig fem fra Jagthornblæserne Greve.

Selve dagen oprandt, og vi bestod alle fem. Selv blev jeg nr. 3 og kvalificerede mig til B-rækken ved FM. Det samme gjorde Flemming i parforce. Det glædelige for mig var ikke mindst, at nervøsiteten i år ikke indfandt sig nævneværdigt.

Forbundsmesterskabet 24. maj

Solgårdsparken ved Køge dannede rammen om dette års FM. Hvert år tager jeg i slutningen af april af sted i to uger til Tyrkiet for at komme væk fra birkepollen, som jeg er meget allergisk overfor. Så jeg vidste, at forberedelserne måske ikke ville være fuldt optimale, selv om jeg havde taget mundstykket med. Nå, konkurrencen startede kl. 9 og jeg skulle på efter 10. De sidste par uger havde jeg visualiseret min optræden og fornemmet de vel 400 tilhørere og dommerne. Så da jeg endelig stod der, var jeg ikke nervøs, men noget spændt. Jeg kom helskindet igennem, og fik bagefter positive tilbagemeldinger.

Ove og Flemming virkede nervøse. Flemming havde glemt ”Vildanden”, men kom dog i gang og gennemførte.

Gruppen varmede op ved at spille ”Mester Jakob” på mundstykket og synge starten på hver af melodierne. Jeg skulle sammen med Henning Ø spille solo i ”Sunset” i samspil med med Christian og Jørgen B. På scenen stod parforce forrest i en bue med fürst plesserne udenom. Vi kom fint igennem det hele og også soloen gik ok. Og så var det tid til medicin og smørrebrød. 

Det viste sig, at Flemming havde spillet sig op i A-rækkens parforce, mens Ove spillede sig ud af A-rækkens fürst pless. Jeg blev nr. 5, 320 point bedre end sidste år. Gruppen fik en 5. plads og bliver i A-rækken, hvor vi har fundet os godt til rette.

Dyrskuet i Roskilde 30. maj

I Roskilde spillede vi ved Jægerforbundets stande efter behov. Det helt store bestod i, at gruppen skulle spille i Den store Ring lige før det store hesteshow. Vi stillede derfor op i en hestesko-form! Vi spillede et kvarter og meget hyggeligt klappede publikum efter hvert nummer. Efter klapsalver for sidste nummer lettede vi på vores nye jægerhatte, som Jørgen Jensen havde sponsoreret. Solen var med os hele dagen, så det blev en fin oplevelse.

Dagen efter spillede Johnna og jeg til Nikolajs bryllup i Høje Tåstrup gammel kirke. Flere medlemmer af jagtforeningen stod klar, så da brudeparret kom ud af kirken, spillede vi ”Jagt begynd” og ”gratulerer”, mens der blev vinket med flag omkring en rød løber. Meget festligt.

Divisionsskydning 26. juni

Vi spillede til Divisionsskydning arrangeret af Greve Jagtforening. Fint vejr og fin betjening.

DM i flugtskydning 5.-6. juli 

Vi spillede til DM's flugtskydning arrangeret af Fløng-Hedehusenes Jagtforening. Fint vejr og særdeles fin betjening. Billeder og videoer herfra (også af os jagthornblæsere) kan ses ved at klikke på ikonet "DM DFF 2014":  www.jagtforeningen.com  

Ove Jensen 75 år, 30. juli

I anledning af fødselsdagen havde Ove inviteret alle hornblæsere fra Greve og Køge-Herfølge til morgentræf i Lille Skensved. Vi stillede op på græsset foran Beboerhuset Buen og spillede for føsselaren. Beboerne kunne vel heller ikke undgå at høre, at der var fest. Indenfor var der dækket et flot morgenbord. Det blev en rigtig hyggelig morgen, hvor snakken gik livligt. Ove, der er en af vore mest trofaste og bedste blæsere, skulle naturligvis spille med, da vi udenfor spillede en afsluttende koncert. Stort tak til Ove, konen og damerne, der vartede op. 

Ejgils guldbryllup, 1. august

Vi sluttede halvåret 2014 med Ejgil og Eva Rosendals guldbryllup. Ventilhornene og de fremmødtes sang vækkede guldbryllupsparret kl. 8. I den nydelige have med springvand og pavillon var der stillet et partytelt op. Her blev vi alle fint bevartet. Da morgensulten var stillet, spillede ventilhornene op til bryllupsvalsen. Senere spillede alle blæserne en koncert. Endnu en gang fik vi en smuk morgen, og jeg kørte bort med smil på læben. To store festligheder rigere og fejret med maner.