Jagthornsblæserne Greve blev etableret i 1981 i det daværende Greve og Omegns Jagtforening, som nu blot hedder Greve Jagtforening. Baggrunden for opstarten tager udgangspunkt i det æstetiske omkring brugen af jagthorn før, under og efter jagten.

Det er en oplevelse, når parolen starter med en musikalsk velkomst, og såterne efterfølgende styres af jagtlederen med signaler - til sidst på paraden, hvor vildtet bliver lagt op, omkranset af grangrene og levende lys. Dyrene får her en sidste ærefuld hilsen fra hornblæserne, som spiller et signal for hver af de nedlagte arter afsluttende med "Jagt forbi".

Mange jagthornslæsere er begyndt at spille jagthorn efter at have oplevet dette skønne ritual på en jagt, eller ved at opleve jagthornene som et musikalsk indslag ved et foreningsarrangement, en mærkedag, bryllup, sølvbryllup mm.

Det primære for de fleste jagthornsblæsere er at benytte hornet på jagten, men mange stopper ikke der og deltager i gruppeblæsninger i foreningen, deltager i mesterskaber og tager rundt til forskellige træf henover året.

Bortset fra en kort periode mellem 1995-2000 og i 2010 har Jagthornsblæserne Greve deltaget i alle forbundsmesterskaber siden opstarten. De fleste gange har vi fået pæne placeringer, og ofte er der blevet bragt "metal" med hjem til foreningen. I 2011 stillede 16 blæsere op til Forbundsmesterskaberne i A-rækken og vandt guld. Dette med stor tak til instruktør Torben Dyjak.

Gennem de nu godt 30 år, Jagthornsblæserne Greve har eksisteret, har omkring 150 hornblæsere fået deres grunduddannelse her, og langt de fleste er blevet undervist af Jørgen Blaabjerg.

(redigeret 25.09.2013 af ÅR)